Een wooncontainer in de tuin als zorgwoning

Inhoudsopgave:

Vaak treden de kinderen als mantelzorger op voor hun ouder(s). Wanneer ouderen niet langer zelfstandig kunnen thuis wonen en niet naar een zorgcentrum willen verhuizen, kunnen ze bij hun kinderen gaan inwonen. Spijtig genoeg is niet elk huis hiervoor geschikt. Maar gelukkig is er een oplossing: een wooncontainer als zorgwoning. Deze mobiele zorgunit staat volledig los van het huis, ergens in de tuin. Op deze manier geniet iedereen van zijn/haar privacy.

Wat is een wooncontainer?

Een wooncontainer is een prefab woning die in één stuk geleverd wordt. Ze is voorzien van alle comfort, zoals elektriciteit, verwarming, stromend water, enz. Het is een extra wooneenheid die als uitbreiding van een huis kan dienen, of als aparte zorgwoning.

Bij het woord ‘wooncontainer’ denk je misschien in de eerste plaats aan een zeecontainer die werd omgebouwd tot een modulaire woning. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Er bestaan ook prachtige prefab woonmodules in hout. De mogelijkheden zijn oneindig qua combinaties, grootte, materialen….

Wat zijn de voordelen van een prefab zorgwoning?

Een prefab wooncontainer als zorgwoning in de tuin biedt heel wat voordelen:

  • Volledig klaar op enkele weken tijd (incl. funderingen en aansluitingen technieken)
  • Een prefab containerunit is goedkoper dan een traditionele bouwmethode
  • Minder valrisico omdat alles op het gelijkvloers is
  • In sommige gemeenten is een containerwoning vergunningsvrij te plaatsen
  • Meer privacy tussen familieleden

Hoeveel kost een mobiele zorgunit?

Prijzen voor mobiele zorgcontainers kunnen sterk verschillen, afhankelijk van de afmetingen, materiaalkeuzes en het gewenste comfort. Reken op een gemiddelde prijs van 1.100 à 1.200 euro per vierkante meter. Goed om te weten; bij sommige firma’s kan je ook een mobiele zorgwoning huren. Op deze manier spreid je de kosten over meerdere jaren.

Een slimme modulaire zorgwoning

Tip; integreer een smart home systeem zoals Loxone in de woonunit. Die zorgt niet alleen voor meer comfort, maar verhoogt ook de veiligheid van de bewoners via een valdetectie, noodknop, passieve bewaking, enz. Op deze manier haal je nog meer uit de modulaire zorgwoning in de tuin.Contacteer ons

Graag meer info?

Ga je een levensbestendige woning bouwen of wil je een huis of appartement ombouwen tot een zorgwoning? Bespreek jouw plannen met onze experts. Contacteer ons via het contactformulier:NaamE-mailBerichtVerzenden

Contacteer ons

Graag meer info?

Ga je een levensbestendige woning bouwen of wil je een huis of appartement ombouwen tot een zorgwoning? Bespreek jouw plannen met onze experts. Contacteer ons via het contactformulier: